
FAQ
Meest gestelde vragen
Bakplaat van 100 cm of minder?
Simpel gezegd de bbq's met een bakplaat van 100 cm zijn beter maar ook duurder. Maar waarom zijn ze nu beter? Ze zijn dikker en behouden dus langer hun warmte en je hebt meer warmte zones om op te bakken waardoor het perfectioneren van je eten makkelijker gaat.
De bakplaten van 80 of 70 cm zijn minder dik dus verliezen ze sneller hun warmte met het positieve aspect dat ze dus ook sneller opwarmen en je dus sneller kan beginnen aan de BBQ.
Esthetisch gezien komen de CUBE en de RECTA statischer over in uw tuin omdat die groter zijn, van dikker cortenstaal zijn gemaakt en in het algemeen groter zijn dan de andere.
Het voordeel van de kleinere modellen is dat ze gemakkelijker weg te zetten zijn als je ze niet gebruikt.
Hoe je plancha BBQ aansteken.
Voor de BBQ aan te steken gebruik je best een aanmaakblokjes zoals de ecolighter samen met droog klein hout dat snel brand.
Daarna voeg je groter hout toe zodat je een mooi vuur krijgt. Om de bakplaat sneller warm te krijgen kan je vanaf dat je genoeg brandend hout of kolen hebt deze onder de bakplaat schuiven, zo heb je snel een warme bakplaat die klaar is om op te bakken.
Hoe je BBQ onderhouden
Zorg dat je na het bakken, best als de bakplaat nog warm is alle etensresten van de bakplaat schraapt.
Als de plancha niet proper geraakt en je nog een paar hardnekkige vlekken hebt kan je met behulp van bruiswater of ijsblokjes de plaat proper maken en komt dit snel los.
Als de bakplaat proper is moet je zorgen dat de bakplaat altijd geolied is! Dit voorkomt corosie van de bakplaat.
Wat doen me je bbq in de winter?
Je kan deze gewoon buiten laten staan met het deksel erop. We raden wel aan om na enkele maanden de bakplaat nog is in te oliën zodat deze zeker niet roest.
Als extra bescherming tegen onze winter kan je een hoes over de bbq doen maar dit is een extra bescherming.
Mijn bakplaat is geroest! Wat nu?
Geen stress, moest je bakplaat toch geroest zijn kan je er met schuurpapier of een staalborstel over schuren tot dat de roest weg is en erna gewoon terug inoliën.
Moest je echt hardnekkige roestvlekken hebben die niet zomaar verdwijnen kan je op je boormachine een staalborstel zetten, doe dit pas als het niet gaat met het gewoon schuren met de hand.
En hierna is je bakplaat weer helemaal klaar om de zomer in te gaan!
Kan ik een factuur krijgen?
Natuurlijk als je een factuur nodig hebt stuur ons dan een mailtje en we bezorgen hem zo snel mogelijk.
Antwoord niet gevonden?
Heb je nog vragen? Stuur ons gerust een berichtje en we beantwoorden je zo snel mogelijk